ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube flickr

08/03/2018

Π. Ρήγας: Μία ύστατη προσπάθεια εξυπηρέτησης συμβολαίων η πρόταση της ΝΔ - ηχητικό

Π. Ρήγας: Μία ύστατη προσπάθεια εξυπηρέτησης συμβολαίων η πρόταση της ΝΔ - ηχητικόΤηλεφωνική συνέντευξη του Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ στο ραδιόφωνο του Real 97,8 και τους Ν. Χατζηνικολάου και Α. Δελλατόλα

.

Τη διαβεβαίωση πως η κυβέρνηση κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες σε διπλωματικό επίπεδο για να τελειώσει το συντομότερο δυνατό η ταλαιπωρία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, έδωσε σήμερα ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στον Real Fm 97,8. Απαντώντας στις ερωτήσεις των Ν. Χατζηνικολάου και Α. Δελλατόλα ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την πεποίθηση πως η νηφαλιότητα και ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου θα επικρατήσουν και στη γείτονα χώρα και θα αποφέρουν άμεσα αποτελέσματα. Επεσήμανε πως η νευρικότητα που επικρατεί στην Τουρκία δεν διευκολύνει την επίλυση ζητημάτων, δεν δημιουργεί προϋποθέσεις καλής γειτονίας και αποτελεί αγκάθι στη σχέση της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σχετικά με την τροπολογία της κυβέρνησης που ανοίγει το δρόμο για την ανανέωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε πως ήταν αναγκαίο να λάβει τέλος η κατάσταση ομηρίας που επικρατούσε στο Δημόσιο. Επεσήμανε τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν και τη στρεβλή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού που γινόταν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.  «Εμάς δεν μας ενδιαφέρει πως και από ποιους έγιναν αυτές οι συμβάσεις. Σεβόμαστε την εργασία, τις οικογένειες και τις αγωνίες των ανθρώπων αυτών και πάνω σε αυτό τον άξονα προσπαθούμε να επιλύσουμε το ζήτημα, με στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργία του Δημοσίου.»

Ερωτηθείς για τις πρόσφατες εξελίξεις στο σκάνδαλο της Novartis, υπογράμμισε την αντίφαση στη στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας. «Είναι παραλογισμός», είπε χαρακτηριστικά, «όλο το προηγούμενο διάστημα να μην αποδέχονται τις νόμιμες μαρτυρίες ανθρώπων που έχουν καταθέσει με ονοματεπώνυμο τους ενώπιων της Δικαιοσύνης και στη συνέχεια να βασίζουν την πρόταση τους για προανακριτική σε μία ανώνυμη επιστολή». Χαρακτήρισε την πρόταση της ΝΔ ανυπόστατη και ανακριβή και μία ύστατη προσπάθεια εξυπηρέτησης συμβολαίων. «Εδώ βλέπουμε τον θύτη να μας κουνάει το δάχτυλο. Μακάρι να μην έχουν ποινικές ευθύνες. Πολιτική ευθύνη όμως υπάρχει και οφείλουν να την αναλάβουν».