08/06/2018

Ομιλίες βουλευτών και υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις δομές εκπαίδευσης

Ψηφίστηκε το σχέδιο νόμου «Αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις». Ανοίγοντας τον κύκλο των ομιλητών, ο Γενικός Εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Μιχελής σημείωσε μεταξύ άλλων πως η Νέα Δομή αντιμετωπίζει ενιαία, ως προς την επιστημονική και παιδαγωγική υποστήριξη, τις δύο Βαθμίδες της υποχρεωτικής Εκπαίδευσης με χαρακτηριστικά τη συλλογικότητα στον σχεδιασμό, στον προγραμματισμό και στην αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου. Συλλογική αξιολόγησή του με στόχο την ανατροφοδότηση και βελτίωση.

Θ. Μιχελής: Προτείνουμε μέτρα και θεσμούς που προάγουν τη δημοκρατία, τη συλλογικότητα, την κοινωνική ευαισθησία - βίντεο

Η ομιλία του Βουλευτή Σάμου Δ. Σεβαστάκη για τις εκπαιδευτικές δομές - βίντεο

Σ. Αναγνωστοπούλου: Σκοπός μας να αλλάξουμε την αρχιτεκτονική στην εκπαίδευση - βίντεο

Φ. Βάκη: Απαραίτητο στοιχείο η αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της εκπαίδευσης - βίντεο