ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube flickr

13/06/2018

Ομιλία του Δημ. Παπαδημούλη στην Ολομέλεια του EΚ σχετικά με την εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης στην ΕΕ - βίντεο

Ομιλία του Δημ. Παπαδημούλη στην Ολομέλεια του EΚ σχετικά με την εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης στην ΕΕ - βίντεοΗ άρνηση των αλλαγών εμβάθυνσης της ΟΝΕ ωφελεί μόνο την άκρα δεξιά

Χρειαζόμαστε στροφή στην ανάπτυξη, εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ενοποίησης, ισχυρό ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, ενίσχυση της δημοκρατικής λογοδοσίας, Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, που να λογοδοτεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ευρωπαϊκό Σύστημα Εγγύησης Καταθέσεων

.

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου και στο πλαίσιο συζήτησης με θέμα «Δέσμη μέτρων για την Οικονομική και Νομισματική Ένωση», που δημοσιεύτηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 6 Δεκεμβρίου 2017. Απευθυνόμενος στον Αντιπρόεδρο της Κομισιόν και Αρμόδιο Επίτροπο για το Ευρώ και τον Κοινωνικό Διάλογο, τη Χρηματοπιστωτική Σταθερότητα, τις Χρηματοπιστωτικές Υπηρεσίες και την Ένωση Κεφαλαιαγοράς, Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο Δημήτρης Παπαδημούλης είπε τα εξής:
«Κύριε Ντομπρόβσκις,
όσα προτείνετε από την Κομισιόν, και όπως τα ροκανίζει και τα περιορίζει ακόμα περισσότερο, και τα αναβάλει το Συμβούλιο, είναι too little too late.
Γιατί η εμμονή στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, η άρνηση των αναγκαίων αλλαγών στο περιεχόμενο της πολιτικής και τις δομές, τρέφουν και τις εντεινόμενες ανισότητες -κοινωνικές και περιφερειακές- και φουσκώνουν τα πανιά της άκρας δεξιάς. Το είδατε και μέσα στην αίθουσα!
Χρειαζόμαστε στροφή στην ανάπτυξη, εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ενοποίησης, ισχυρό ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, ενίσχυση της δημοκρατικής λογοδοσίας, Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, που να λογοδοτεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ευρωπαϊκό Σύστημα Εγγύησης Καταθέσεων -χωρίς αυτό δεν υπάρχει τραπεζική ενοποίηση.
Η άρνηση αυτών των αλλαγών από το νεοφιλελεύθερο δογματισμό, και από τον εθνικό εγωισμό της δεξιόστροφης γερμανικής κυβέρνησης, βλάπτουν την ανάπτυξη, την ευρωπαϊκή ενοποίηση, και ωφελούν μόνο την άκρα δεξιά».