ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube flickr

07/01/2019

Γ. Μπαλάφας: Η συμφωνία θα εγκριθεί σύμφωνα με όλα τα δεδομένα από την Ελληνική Βουλή

Γ. Μπαλάφας: Η συμφωνία θα εγκριθεί σύμφωνα με όλα τα δεδομένα από την Ελληνική ΒουλήΣημεία συνέντευξης του βουλευτή Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο κόκκινο»

Ο Γιάννης Μπαλάφας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Αθηνών, μιλώντας, σήμερα, στον Ρ.Σ. «Στο Κόκκινο», τόνισε μεταξύ άλλων:

Για την οικονομία στη νέα χρονιά 2019

«Την πρώτη θέση στις προτεραιότητές μας είναι πάντοτε η κατάσταση της οικονομίας σε σχέση με τα μέτρα που βελτιώνουν ουσιαστικά τη θέση των λαϊκών στρωμάτων. Γι’ αυτό προωθούμε την αύξηση του κατώτατου μισθού, δώσαμε το κοινωνικό μέρισμα, επιτύχαμε την μη μείωση των συντάξεων, μειώσαμε τις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών κλπ. Παράλληλα, προωθούμε την συνέχιση της αποτελεσματικής προστασίας της πρώτης κατοικίας, την διευκόλυνση της αποπληρωμής οφειλών στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, την επιδότηση ενοικίου κλπ.
Η βελτιωνόμενη κατάσταση της οικονομίας αποτελεί τη βάση της σταθερότητας της χώρας και της σταδιακής αναπτυξιακής ανάκαμψης.»

Για τη συμφωνία των Πρεσπών και το χρόνο των εκλογών

«Η έγκριση της συμφωνίας στο κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ προχωράει θετικά, καταρρίπτοντας την προπαγάνδα του κ. Μητσοτάκη και των πατριδοκάπηλων. Στη συνέχεια η συμφωνία θα εγκριθεί, σύμφωνα με όλα τα δεδομένα, από την Ελληνική Βουλή. Το γεγονός αυτό φέρνει το τέλος της κυβερνητικής συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μιας συνεργασίας που υπήρξε θετική και αποδοτική συνολικά.
Στη συνέχεια η πρωτοβουλία θα εξακολουθήσει να είναι στην Κυβέρνηση, η οποία θα επιθυμούσε να εξαντλήσει τη θητεία της. Σε κάθε περίπτωση οι όποιες εξελίξεις θα κινούνται εντός των συνταγματικών πλαισίων».