ΣΥΡΙΖΑ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς


Επικοινωνία / Contact RSS Twitter Facebook YouTube flickr

08/04/2019

Γ. Βαρεμένος: Ο αγώνας για ειρήνη και καλή γειτονία δεν μπορεί να είναι λόγια και διακηρύξεις, αλλά πράξεις με διαχρονική διάσταση

Γ. Βαρεμένος: Ο αγώνας για ειρήνη και καλή γειτονία δεν μπορεί να είναι λόγια και διακηρύξεις, αλλά πράξεις με διαχρονική διάστασηΠαρέμβαση του αντιπροέδρου της Βουλής στην 140η Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (I.P.U.)

Τη Βόρεια Μακεδονία με τον νέο της όνομα καλωσόρισε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος μιλώντας στην 140η Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (I.P.U.) που διεξάγεται στη Ντόχα του Κατάρ, προσθέτοντας ότι η θαρραλέα στάση των πρωθυπουργών Τσίπρα και Ζάεφ αξίζει ένα βραβείο Νόμπελ.

Η πλειοψηφία των δύο κοινοβουλίων, είπε ο κ. Βαρεμένος, ανέδειξε ότιο αγώνας για ειρήνη και καλή γειτονία δεν μπορεί να είναι λόγια και διακηρύξεις, αλλά πράξεις με διαχρονική διάσταση.

Οι κοινοβουλευτικοί δεν μπορεί να είμαστε γραφειοκράτες μακριά από τις πραγματικές ανάγκες των λαών και να υποκύπτουμε στην αγριότητα του φιλοπόλεμου εξτρεμισμού, συμπλήρωσε ο κ. Βαρεμένος και υπενθύμισε αυτό που έλεγε ο αρχαίος ποιητής Μένανδρος ότι ‘’ στη διάρκεια της ειρήνης ο γεωργός τρέφεται καλά ακόμα και με τις πέτρες, ενώ στο πόλεμο τρέφεται ακόμη και στις πεδιάδες κακά ’’. Αυτή είναι μια μεγάλη αλήθεια με την σφραγίδα της ιστορίας, κατέληξε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής.

ΕΚΛΟΓΕΣ 2019: Το συνολικό πρόγραμμα τετραετίας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία