19/12/2019

Αλ. Φλαμπουράρης: Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των εργολαβικών εργαζομένων στα ΕΛΠΕ

Δήλωση του βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και Συντονιστή ΕΠ.Ε.Κ.Ε.

Μετά την χτεσινή συνάντηση που πραγματοποίησε ο Αλέκος Φλαμπουράρης, Συντονιστής των Επιτροπών Ελέγχου του Κυβερνητικού έργου (ΕΠ.Ε.Κ.Ε.) με εκπροσώπους εργολαβικών εργαζομένων στα ΕΛΠΕ, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή, ​​δήλωσε τα εξής:

Μέχρι σήμερα οι εργολαβικοί εργαζόμενοι των ΕΛΠΕ συνέχιζαν απρόσκοπτα την εργασία τους χάριν των συνεχών παρεμβάσεων του Σωματείου τους και της τότε Διοίκησης της εταιρείας.

Δυστυχώς η νέα Διοίκηση των ΕΛΠΕ με την προτροπή της Κυβέρνησης ​κάνει διαρροές για επικείμενες απολύσεις των εργολαβικών εργαζομένων​,​δημιουργώντας ​έτσι ένα κύμα ανασφάλειας ​στους ίδιους και στις οικογένειές τους. Για να το υπερασπιστεί αυτό η Διοίκηση​​ προβαίνει σε ενέργειες χωρίς ιστορικό προηγούμενο​​ για τα ΕΛΠΕ, ​μη επιτρέποντας σε νόμιμα εκλεγμένα μέλη του σωματείου των εργολαβικών εργαζομένων την είσοδό τους στους χώρους εργασίας.

Καλούμε την Κυβέρνηση και την νέα Διοίκηση της εταιρείας​:

να μην προχωρήσει ​στην υλοποίηση του σχεδίου αυτού που περιλαμβάνει την μείωση των θέσεων εργασίας, μέσα από την πολυδιάσπαση των εργολαβικών συμβάσεων​ και
να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας ​όλων των μέχρι σήμερα εργαζομένων".