08/07/2020

Θ. Φωτίου: Ο κ. Μητσοτάκης πουλάει επικοινωνιακά το νόμο ως δικό του και την ίδια στιγμή τον ξεπουλάει και τον παρακάμπτει με τις τροπολογίες που εκχωρούν και σε ιδιωτικούς φορείς την ευαίσθητη διαδικασία του «ταιριάσματος» παιδιών και γονέων» - ηχητικό

Συνέντευξη της αν. τομεάρχη Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στο ραδιόφωνο της Θράκης «Ράδιο-Παρατηρητής»

.

Δεύτερα «εγκαίνια» του Νόμου για την Αναδοχή και Υιοθεσία από τον κ. Μητσοτάκη σήμερα, ενάμιση χρόνο μετά την έναρξη λειτουργίας του

Στο ραδιόφωνο της Θράκης «Ράδιο-Παρατηρητής» και στη Νατάσα Βαφειάδου επέλεξε να μιλήσει σήμερα για την αναδοχή και υιοθεσία η Θ. Φωτίου, μια και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης είχε κάνει μια εξαιρετική δουλειά εκπόνησης του υλικού εκπαίδευσης των υποψηφίων θετών και αναδόχων γονέων και των εκπαιδευτών τους. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. την πλήρωσε κανονικά και στη συνέχεια την πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων.

Η βουλευτής τόνισε ότι ο κ. Μητσοτάκης, σε άλλη μια επικοινωνιακή του φούσκα, καπηλευόμενος τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ και παρουσιάζοντάς τα ως δικά του, δήλωσε ότι θα ανακοινώσει σήμερα από το ΜΗΤΕΡΑ την έναρξη του «νέου» συστήματος αναδοχής και υιοθεσίας και τη λειτουργία του ηλεκτρονικού «ταιριάσματος» παιδιών με υποψήφιους ανάδοχους γονείς. Πρόκειται για το ίδιο σύστημα που είχε «εγκαινιάσει» και στο Ζάππειο τον Δεκέμβριο του 2019.

Το ψηφιακό αυτό σύστημα είναι η ουσία του πρωτοποριακού νόμου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που άρχισε να εφαρμόζεται τον Απρίλιο του 2019, και που η ΝΔ «πάγωσε» για έναν ολόκληρο χρόνο για να τον εμφανίσει τώρα ως δική της ανακάλυψη. Είναι ένα ηλεκτρονικό σύστημα, πρωτότυπο, διαφανές, καινοτόμο και μοναδικό την Ευρώπη, που εξασφαλίζει αδιάβλητες διαδικασίες, ισονομία των υποψήφιων γονέων και ταχύτητα διαδικασιών.

Η κυβέρνηση τις μέρες αυτές, προσπαθεί με τροπολογίες στη Βουλή να εισαγάγει στο ψηφιακό «ταίριασμα» και ιδιωτικούς φορείς παιδικής προστασίας, με αμφίβολη επιστημονική στελέχωση και δυνατότητα ορθής κρίσης. Έτσι όμως, επαναφέρει από το παράθυρο, το παλιό, σαθρό καθεστώς που ευθύνεται για πληθώρα αποτυχημένων αναδοχών και πλήθος δυστυχισμένων παιδιών που επανέρχονται στα ιδρύματα με ανεξίτηλα τραύματα.

Φτάνει πια με αυτή την κυβέρνηση της επικοινωνιακής καπηλείας και της κατεδάφισης όλων των κατακτήσεων της κοινωνίας.